Col·legi Claver Raimat- Jesuïtes de Lleida.

Sistema de so intel·ligent a la capella de l'escola per celebrar actes i cerimònies.

Les característiques acústiques d’una capella, particularment reverberant, el fan un espai complicat de sonoritzar per usuaris sense grans coneixements tècnics que han de fer ús d’un sistema de so convencional. 

Per sort, els nostres tècnics de Gravis sempre tenen la millor solució. En aquest cas un sistema de so i microfonia digital que processa i ajusta el so de forma automàtica. És a dir, que prement un sol botó un usuari inexpert pot utilitzar l'equip sense necessitat de tocar paràmetres que desconeix i sempre sonarà amb volum i qualitat, fins i tot en un espai com aquest!

Això s'aconsegueix col·locant un element indispensable entre els micròfons i els altaveus: el processador. Aquest dispositiu actua com el cervell del sistema, rebent totes els senyals dels micròfons, música d'un CD, un ordinador... i anivella els volums i les freqüències de totes el senyal de forma automatitzada a partir d'unes mesures prèvies de l'espai, que ens permeten saber amb exactitud on col·locar els altaveus i a quines freqüències equalitzar-los per aconseguir que el sistema soni fort però també amb la major claredat possible. El processador escollit és un Xilica, la marca amb més recorregut i amb premis al millor sistema de processament del món.

Els altaveus escollits són els MAUI de la marca Alemana LD Systems. La tecnologia d'aquests altaveus és la més actual per sonar amb claredat i qualitat en espais grans i molt reverberants com aquest. Cada sistema d'altaveus consta d'un woofer i un Line Array de 6 vies, de 5ª generació, amb un gran angle de dispersió sonora de quasi 180º i un disseny que evita al màxim la pèrdua de dB en la distància, de forma que podem cobrir tot l'espai amb tan sols dues columnes d'altaveus.

Per la microfonia, hem escollit diferents sistemes sense fils de corbata, de mà i de coll flexible de la marca Audio-Technica, un referent mundial que s'ha convertit en la marca més venuda de micròfons per sales de congressos, espais esportius i centres de cultes d'arreu del món.

A partir d'ara, la capella del Col·legi Claver Raimat podrà celebrar cerimònies i actes amb la tranquil·litat de què l'equip sempre sonarà d'una sola manera: excel·lent.