Facebook Pixel

Soroll per relaxar-nos, la nova tendència d'Internet

17/05/2023

Més coneguts com Brown Noises (Sorolls Marrons), ons de baixes freqüències que aconsegueixen que ens concentrem.

El soroll marró és un tipus de soroll que s'ha tornat cada cop més popular com una manera d'ajudar a silenciar la nostra ment i promoure la relaxació. 

A diferència del soroll blanc o el soroll rosa, que tenen una freqüència més alta, el soroll marró té una freqüència més baixa, cosa que el fa menys aspre i més relaxant per a les orelles. En aquest article, explorarem què és el soroll marró i per què ajuda a silenciar les nostres ments.

Primer, és important entendre 

· ¿Què és el soroll?

 El soroll és un tipus de so que es caracteritza per la seva aleatorietat i manca de patró. El soroll blanc és un tipus de soroll que té una resposta de freqüència plana, cosa que significa que conté la mateixa energia en totes les freqüències. El soroll rosa, per altra banda, té més energia a les freqüències més baixes i menys energia a les freqüències més altes.

El soroll marró, també conegut com soroll vermell, és un tipus de soroll que té fins i tot més energia en freqüències més baixes que el soroll rosa. Això fa que soni més profund i relaxant que altres tipus de soroll. El soroll marró porta el nom del físic Robert Brown, que va descobrir el moviment aleatori de les partícules en un fluid, que ara es coneix com a moviment brownià.

Aleshores, per què el soroll marró ajuda a silenciar les nostres ments?

 

La resposta està en la manera com el nostre cervell processa el so. Els nostres cervells estan constantment bombardejats per informació sensorial, inclòs el so. Quan sentim un soroll sobtat, el nostre cervell respon automàticament activant la resposta de lluita o fugida. Aquesta resposta pot causar ansietat i estrès, cosa que dificulta la relaxació i la concentració.

El soroll marró, per altra banda, té un efecte calmant al cervell. Quan sentim el soroll marró, ajuda a emmascarar altres sons al nostre entorn, creant una atmosfera més tranquil·la i relaxant. La freqüència més baixa del soroll marró també ajuda a alentir les nostres ones cerebrals, promovent la relaxació i el son profund.

A més a més de promoure la relaxació, també s'ha demostrat que el soroll marró té altres beneficis per a la salut. Els estudis han trobat que el soroll marró pot ajudar a reduir la pressió arterial, reduir l'estrès i millorar la qualitat del son. També pot ser útil per a persones amb tinnitus, una condició caracteritzada per brunzits a les orelles.

En conclusió, el soroll marró és un tipus de soroll que s'ha tornat cada cop més popular com una manera de promoure la relaxació i silenciar la nostra ment. La seva freqüència més baixa i el seu so relaxant tenen un efecte calmant al cervell, cosa que ajuda a promoure la relaxació i reduir l'estrès. A mesura que es facin més investigacions sobre els beneficis del soroll marró, es pot convertir en una eina encara més popular per promoure la salut i el benestar.

A continuació us mostrem alguns exemples de soroll marró perquè tu mateix conegueu els seus efectes positius en la nostra salut, mental, emocional i física.