Per què els alumnes no entenen un 25% de les paraules del professorat?

20/08/2021

En aquest blog t'expliquem el motiu i com es pot solucionar aquest problema.

El disseny, la qualitat de l'aire o la llum són alguns dels factors que habitualment es tenen en compte a l'hora de triar espais en els quals passarem gran part de la nostra vida, com és l’escola. No obstant això, altres aspectes com la qualitat acústica no reben l'atenció necessària, tot i que un informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) identifica el soroll ambiental com el segon risc més important per a la salut a Europa Occidental.

Segons l'estudi "Sound Business" de Julian Treasure, expert en comunicació, a les escoles en les quals no s'utilitza una solució d'absorció acústica, els alumnes perden la capacitat d'entendre fins a un 25% de les paraules dels professors, ja que el so rebota a les parets generant un soroll de fons que redueix la intel·ligibilitat de la parla. Aquest efecte es torna encara més dramàtic a partir de la quarta fila d'una aula convencional, generant una evident desigualtat d'oportunitats entre els alumnes.

Com ho podem remeiar?
Per millorar l'acústica d'un espai podem col·locar quadres a les parets, cortines, plantes i mobiliari que ajudi a absorbir el ressò , tal com vàrem explicar a l'article "Com pots millorar l'acústica del teu local?", però el que nosaltres aconsellem a les escoles per garantir un resultat òptim són els panells acústics d'escuma absorbent de melanina. Aquests s'instal·len ràpidament sense necessitat d'obra, tenen una eficiència d'absorció acústica molt alta, compleixen amb la normativa de foc i no generen pols ni residus tòxics.

Testimoni dels nostres clients:


Necessites els nostres serveis? Truca'ns a 972 460 400 o contacta a través del següent formulari i t'assessorarem per escollir la solució més adequada a les teves necessitats i recursos.