Facebook Pixel

Passius o Actius, quins Altaveus necessito?

07/03/2023

Principals diferències dels altaveus passius i actius i quins necessito segons les meves necessitats.

Actualment, el mercat tecnològic ens ofereix un immens catàleg de productes que compleix amb les nostres necessitats i objectius. En el món dels altaveus, trobem diferents tipus d'altaveu, Subwoofers, altaveus en alçada, a la paret, més grans, més petits...,

La característica més important a tenir en compte a l'hora de comprar un altaveu és si volem que siguin actius o passius. Les dues opcions són molt diferents i que estan directament vinculades a les necessitats i pressupost de què disposis.

A continuació t'explicarem les característiques dels altaveus actius o passius i què tenir en compte a l'hora de comprar un altaveu.

ALTAVEU PASSIU

L'altaveu passiu és el model clàssic i el més utilitzat al llarg de la història de l'Alta Fidelitat. Per funcionar ha d'estar connectat per cable a un amplificador i així reben una senyal de so analògic prèviament amplificat.

Solen comptar com, almenys, dos drivers distingits. El tweeter s'encarrega de reproduir els tons aguts (altes freqüències) i el woofer el rang mitjà i els graves. El filtre crossover que inclou els altaveus passius s'encarrega de dividir l'onada de so. Així, envia a cada driver la part de l'ona que ha de reproduir.

ALTAVEU ACTIU

L'altaveu actiu, també anomenat autoamplificat, està constituït per una caixa que incorpora un amplificador i un altaveu, cosa que significa que és capaç de tractar i amplificar el so per si mateix, i posteriorment reproduir-lo a través de l'altaveu.

Són altaveus que proporcionen un so de molt bona qualitat, passant a ser l'opció habitual a nivell professional, com estudis d'enregistrament. La seva electrònica inclou, en la majoria de casos, un convertidor DAC per rebre directament fitxers en format digital. També solen estar equipats amb receptors sense fil, com el Bluetooth. 

Llavors... quin altaveu necessito?

Podem analitzar avantatges, desavantatges, realitzar comparatives dels dos altaveus, però al final la característica més important és, quina funcionalitat donarem als altaveus.

  • Ús domèstic, menys espai i sense necessitat d'un amplificador extern... Necessitaràs un ALTAVEU ACTIU.

Tenen una instal·lació molt senzilla, sobretot per a ús sense fil. Es connecten al corrent, o es carrega la bateria. A més, funcionen de manera autònoma, es connecten a una font de so. L'amplificació interna també permet que hi hagi menys possibilitat d'interferències per culpa del cablatge, ja que té menys cables.

Són l'opció “tot en un” ideal per, per exemple, produir música a casa teva o “home studio”, o en un estudi d'enregistrament, o també per transportar-los fàcilment.

  • So fix a exteriors, control del so o ja has adquirit un amplificador, el teu altaveu és el PASSIU.

L'ús dels altaveus passius es pot aplicar a molts àmbits diferents de la música: des d'equip de Hi-Fi (alta fidelitat) a pantallas que acompanyin un capçal de guitarra elèctrica o baix elèctric. Et permet millorar o modificar el so sense haver de canviar els altaveus, simplement hauràs de canviar o millorar l'amplificador o previ. Els altaveus passius poden funcionar durant dècades. Adaptant les millores als components de l'equip Hi-Fi i utilitzant un millor cable, o millors amplificadors externs, farà que reprodueixin millor.


 

Segueixes sense tenir clar quins altaveus necessites? T'agradaria conèixer les diferents possibilitats d'integració audiovisual i electroacústica? 

Truca'ns a 972 460 400 o contacta a través del següent formulari i et farem una visita tècnica gratuïta!

T'assessorarem per escollir la solució més adequada a les teves necessitats i recursos. També ens podem encarregar de la instal·lació i configuració perquè no hagis de preocupar-te de res.