Facebook Pixel

Optimitzant sistemes de so per a auditoris i teatres: oferint un rendiment d'àudio excepcional

22/06/2023

Dissenyant l'escenari perfecte: optimitzant sistemes de so per a una experiència sonora excepcional a auditoris i teatres

Els auditoris i teatres són espais on la qualitat del so és fonamental per proporcionar una experiència excepcional al públic. L'optimització dels sistemes de so en aquests espais és crucial per assegurar que cada paraula, cada nota i cada efecte es transmetin amb claredat i poder. En aquest article, explorarem les millors pràctiques i consells per aconseguir un rendiment d'àudio excepcional en auditoris i teatres.

1. Acústica de la sala: 

Una sala ben dissenyada acústicament garanteix una distribució uniforme del so, redueix la reverberació excessiva i minimitza els efectes indesitjats, com els ecos. És fonamental comptar amb experts en acústica per analitzar la sala i aplicar solucions adequades, com la instal·lació de panells absorbidors, difusors i trampes de greus.

 

2. Disseny del sistema de so: 

Per a maximitzar el rendiment auditiu s'han de seleccionar els altaveus, amplificadors i processadors de senyal adequats per a la sala en qüestió. A més, és important tenir en compte la distribució estratègica dels altaveus per assegurar una cobertura uniforme i una resposta de freqüència equilibrada en totes les àrees de l'auditori o teatre.

 

3. Calibració i equalització: 

 Mitjançant l'ús d'equips de mesura i anàlisi d'àudio, es poden ajustar els nivells de volum, la resposta de freqüència i la sincronització temporal dels altaveus per assegurar una reproducció precisa i equilibrada del so a tota la sala.

 

4. Micròfons i sistemes de captació d'àudio: 

Els micròfons direccionals i els sistemes sense fils són especialment útils en auditoris i teatres, ja que permeten una captació precisa i sense cables, evitant distraccions i limitacions físiques.

 

5. Control de retroalimentació: 

El control de retroalimentació és essencial per evitar els molestos xiulets i sorolls que poden succeir quan el so dels altaveus és captat pels micròfons i s'amplifica de nou. L'ús d'equalitzadors gràfics i sistemes de supressió de retroalimentació ajuda a identificar i eliminar les freqüències problemàtiques, evitant així les molèsties i assegurant una reproducció d'àudio neta i sense interrupcions.

 

6. Actualització tecnològica: 

La inversió en tecnologia d'avantguarda no només millora la qualitat del so, sinó que també ofereix noves possibilitats creatives i una immersió més gran per al públic.

 

Inverteix en l'optimització dels teus sistemes de so i descobreix com pots oferir un rendiment d'àudio excepcional als teus auditoris i teatres.

 

No hi ha dubte que un so impecable i d'alta qualitat a auditoris i teatres impacta directament en l'apreciació de les actuacions, presentacions i esdeveniments. En invertir en l'optimització del sistema de so, es garanteix que el públic gaudeixi de cada matís, paraula i nota amb una claredat excepcional, a més de realçar la reputació dels espais com a destinacions preferides per a esdeveniments i actuacions.

 


Disseny del sistema de so a la sala d'actes de l'INEFC (Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya)

Recentment, vam visitar l'INEFC (Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya), per conèixer els resultats del nostre projecte al saló d'actes, on vam millorar l'acústica i l'audiovisual de l'espai a partir del disseny del sistema de so, el calibratge i l'equalització de la sala, la creació d'un sistema de captació d'àudio... per aconseguir un rendiment d'àudio excepcional a la sala d'actes.

 

Estàs buscant assessorament per dissenyar un sistema de so pel teu saló d'actes, teatre i/o auditori?

Necessites un servei d'instal·lació?

Truca'ns a 972 460 400 o contacta a través del següent formulari i et farem una visita tècnica gratuïta!

T'assessorarem per triar la solució més adequada a les teves necessitats i recursos. També podem encarregar-nos de la instal·lació i configuració perquè no t'hagis de preocupar de re