Materials a l'Acústica: Claus per a un Espai Ben Sintonitzat

15/10/2023

En aquest article coneixerem com alguns materials i teixits afecten l'acústica i perquè són essencials en la fabricació de plaques acústiques.

Quan parlem de disseny acústic, els materials tenen un paper essencial en la creació d'espais sonors d'alta qualitat. L'elecció adequada de materials pot millorar significativament l'acústica d'una sala, reduint la reverberació i minimitzant la contaminació acústica.

A continuació, explorarem com alguns materials i teixits es converteixen en aliats clau en aquesta recerca d'una acústica de qualitat i com l'ús és essencial en la fabricació de plaques acústiques.

Materials que Emmotllen l'Experiència Sonora

Panells Acústics de Fibra de Vidre:

Aquests panells, amb la seva estructura porosa, són com a esponges per al so. Absorbeixen ones sonores i redueixen la reflexió, transformant un espai sorollós en un de més plàcid. A les sales de concerts, teatres i estudis d'enregistrament, els panells de fibra de vidre són un recurs valuós per crear un entorn sonor excepcional.

 

Teixits d'Alta Densitat:

Sovint, els teixits densos com el vellut i la llana no només afegeixen un toc d'elegància a la decoració, sinó que també milloren l'acústica. Aquests teixits, utilitzats en cortines i tapisseria, ajuden a absorbir el so i reduir la reverberació. Així doncs, l'estètica i la funcionalitat s'uneixen per oferir una experiència sonora òptima.

 

Panells acústics d'escuma:

L'escuma acústica és un jòquer en el disseny de so. La seva estructura porosa i la seva versatilitat la converteixen en una elecció popular en estudis de gravació i sales de control. En absorbir el so i minimitzar la reflexió, l'escuma acústica esdevé una aliada de la claredat sonora.

 

Panells Acústics de Melamina:

La melamina és un material àmpliament utilitzat en la fabricació de plaques acústiques. Aquest material s'escull per la seva capacitat per absorbir el so i reduir la reverberació. Les plaques acústiques de melamina són efectives per controlar el ressò en espais com ara oficines, sales de conferències o estudis d'enregistrament. La textura superficial i les propietats poroses de la melamina permeten que absorbeixi i dissipi el so, evitant la reflexió excessiva. Això porta a un entorn més silenciós i una millor qualitat de so. És un material lleuger, durador i respectuós amb el medi ambient.

 

Materials Reflectants:

No tots els materials estan dissenyats per absorbir el so. Superfícies dures com el vidre o el metall són reflectants, cosa que significa que fan rebotar el so. Una dosi equilibrada d'aquests materials pot donar vida a un espai, però és important combinar-los amb elements absorbents per aconseguir una acústica adequada.


A la fabricació de plaques acústiques, aquesta elecció de materials és fonamental. Les plaques es dissenyen estratègicament amb materials que afavoreixen l'absorció del so. Aquestes peces sovint revestides amb teixits d'alta densitat es converteixen en eines essencials per reduir la reverberació i millorar la qualitat del so en un espai.

 

L'acústica és un joc d'equilibri, i els materials són peces clau per aconseguir l'harmonia sonora que tots busquem als nostres entorns.

 

Estàs interessat a condicionar acústicament el teu espai?

Truca'ns a 972 460 400 o contacta a través del següent formulari i et farem una visita tècnica gratuïta!

T'assessorarem per triar la solució més adequada a les teves necessitats i recursos. També podem encarregar-nos de la instal·lació i configuració perquè no t'hagis de preocupar de res.