L'Electroacústica, per què és important pel sector del oci?

14/02/2023

Coneix les característiques i el funcionament de l'Electroacústica per tenir els millors resultats acústics al teu local.

Què és l'electroacústica?

L'electroacústica és la part de l'acústica que s'ocupa de l'estudi, l'anàlisi, el disseny de dispositius que converteixen energia elèctrica en acústica i viceversa, així com dels seus components associats.

 

  • Dispositius.

Entre aquests es troben els micròfons, acceleròmetres, altaveus, excitadors de compressió, audiòfons, calibradors acústics i vibradors.

Els micròfons i altaveus en són els màxims representants. Aquests són denominats genèricament transductors: dispositius que transformen so en electricitat i viceversa. Aquesta conversió es fa acudint a principis electromecànics i electromagnètics que es discutiran quan s'estiguin analitzant els micròfons i posteriorment els altaveus.

 

  • Característiques

Les característiques que modifiquen són de caràcter variat com: amplitud, rang dinàmic, resposta en freqüència, resposta en el temps, timbre, etc. El processament es duu a terme de manera electrònica, utilitzant la tecnologia de semiconductors i la tecnologia digital.

 

 

L'electroacústica es basa en l'adaptació, millora o instal·lació de sistemes de so per optimitzar el seu rendiment amb la màxima eficiència energètica. 

Concedir un correcte disseny electroacústic, controlant la dispersió i la fase dels altaveus, ens permet dirigir i delimitar l'abast del so de forma conscient, aconseguint que tots els altaveus treballin com un sol amb més eficiència energètica.

 

 

Cadena electroacústica

És la unió de dispositius que tenen com a finalitat el tractament de senyals acústics i elèctrics, ja sigui per a la seva manipulació i/o emmagatzematge.

El sector de l'Oci

L'acústica interior es fonamenta en l´estudi del volum, la forma i els materials de revestiment d'un espai amb l´objectiu de garantir la qualitat sonora que el seu ús requereixi.

És imprescindible que en un espai que s'utilitzin sistemes electroacústics, l'acústica estigui ben resolta i plantejada perquè el so emès pel sistema d'altaveus pugui arribar a l'audiència amb la qualitat esperada. També és imprescindible que el sistema electroacústic sigui de qualitat i estigui ben dissenyat.

A més a més, controlar de forma precisa el so resulta molt útil per garantir el compliment de la normativa i les ordenances de contaminació acústica amb menys material aïllant, reduint significativament el cost de la insonorització.

 


 

Necessites instal·lar un sistema electroacústic?

Truca'ns a 972 460 400 o contacta a través del següent formulari i et farem una visita tècnica gratuïta!

T'assessorarem per escollir la solució més adequada a les teves necessitats i recursos. També ens podem encarregar de la instal·lació i configuració perquè no hagis de preocupar-te de res.