Facebook Pixel

Guia per escollir el millor projector

30/05/2023

Coneixes totes les característiques que heu de tenir en compte per triar un bon projector que s'adapti a les vostres necessitats? T'expliquem detalladament tot el que has de tenir en compte perquè la teva decisió sigui la correcta!

Escollir el projector adequat podria marcar la diferència entre una reunió excel·lent o un desastre complet.

Hi ha projectors per a qualsevol ajustament i qualsevol aplicació empresarial determinada. Principalment, s'ha de tenir en compte la mida de l'habitació, el nombre d'assistents, les condicions d'il·luminació...

A més, has de pensar en el tipus de contingut que es mostrarà, els objectius de la interactivitat i el desig d'evitar les ombres i els reflexos que distreuen. Cada característica específica de la projecció aborda cadascuna d'aquestes necessitats. Comprar un projector que satisfaci les vostres necessitats ofereix la millor solució de projecció.

Característiques dels Projectors

A continuació explicarem quines són les característiques i els paràmetres que cal tenir en compte a l'hora d'escollir un Projector.

 

  • Tecnologia de projecció

Tots els projectors que hi ha al mercat funcionen amb una de les següents tecnologies: DLP o LCD; entre elles la tecnologia DLP té majors qualitats. Ofereix un excel·lent cost total de propietat a llarg termini gràcies al disseny sense filtre que elimina la necessitat de netejar i reemplaçar els filtres. Rarament, té falles al motor d'il·luminació, una mica més comú en altres tecnologies.

 

  • Color

Has de comptar amb la gamma de colors RGB i CMYK… Ofereixen una àmplia gamma de colors reals per a una experiència de visualització envoltant en qualsevol condició d'il·luminació.

 

  • Contrast

És important que triïs un projector amb un alt contrast nadiu. El contrast nadiu és el contrast real que et pot donar el teu projector sense intentar aconseguir els colors amb altres procediments, a diferència del contrast dinàmic que aconsegueix els colors valent-se d'alguns “trucs” per dir-ho. Pel que fa a contrast, els que guanyen són els projectors amb tecnologia DLP. 

 

  • Resolució

 Per a l'ús a l'oficina recomanem resolucions baixes com la SVGA (800 × 600 píxels) o resolucions una mica més altes com la Full HD (1920x1080 píxels).

 

  • Distància de Projecció

Cal planificar abans la instal·lació i triar la distància correcta, per evitar en la mesura dels possibles utilitzar el zoom al màxim. 

 

  • Lluminositat

Els lúmens són la quantitat de llum que genera el llum del teu projector. Entre més gran sigui aquest nombre més quantitat de llum pot ser emesa pel llum.

Regularment a les oficines la quantitat de llum que hi ha als espais és molta, per la qual cosa requereixes un projector d'alta lluminositat. És a dir, un projector entre 4 mil i 5 mil lúmens que et permeti vèncer la llum ambiental.

 

  • Il·luminació ambiental

Per permetre el contacte visual, cal un nivell moderat d'il·luminació durant la projecció. Un projector amb un nivell de brillantor de gamma mitjana entre 2000 i 3000 lúmens oferirà la flexibilitat de fer servir el projector en una varietat de condicions d'il·luminació. 

Tot i això, si sempre s'enfosquirà l'habitació, o si sempre estarà il·luminada, hauràs de triar un projector per a qualsevol dels extrems de l'espectre de brillantor. Tingues en compte que un projector prou brillant per brillar en un ambient molt il·luminat causarà molèsties als ulls dels assistents en una habitació fosca, mentre que un baix nivell de brillantor s'esvairà en una habitació amb molta llum ambient.

Aventatges de la Projecció

Què ens ofereixen els projectors que no ho ofereixen les Pantalles LED?

· Menor cost total: Els projectors ofereixen el millor valor en termes de cost per polzada de pantalla, fins i tot si es considera el cost de reemplaçar els llums i una pantalla de projecció.

· Mida d'imatge: Els projectors mostren imatges molt més grans que el que pot mostrar un televisor de pantalla plana.

· Angle de visualització: Les imatges projectades romanen iguals, independentment de l'angle de visualització. Si una persona se sent fora de l'angle de visualització de la Pantall LED, la imatge no es veurà compromesa.

· Estalvi d'espai: Les pantalles ultraprimes dels projectors i un projector per muntar al sostre ocupen menys espai que una pantalla gran.

· Menor esforç visual: Les imatges projectades, amb menor brillantor i mida de les imatges més grans, omplen un percentatge més gran del camp visual i poden ajudar a reduir tant la fatiga com l'esforç ocular.


Recentment, hem visitat a un dels nostres clients, l'Institut-Escola de Lloret de Mar per conèixer les opinions i el resultat del projecte que realitzem. Una de les instal·lacions va ser un projector de curta distància, que ha esdevingut una de les eines més importants per als espectacles del col·legi, a més de totes les possibilitats que ofereix.

Estàs buscant assessorament perquè vols trobar el projector que millor s'adapti a les teves necessitats? 

Estàs interessat en comprar un projector i necessites un servei d'instal·lació?

Truca'ns a 972 460 400 o contacta a través del següent formulari i et farem una visita tècnica gratuïta!

T'assessorarem per triar la solució més adequada a les teves necessitats i recursos. També podem encarregar-nos de la instal·lació i configuració perquè no t'hagis de preocupar de res.