Facebook Pixel

#FEM VISIBLE LA INDÚSTRIA INVISIBLE

08/06/2020

L'Associació de Professionals de l'Audiovisual a Catalunya (APAC) convoca el dilluns vinent 15 de juny una marxa lenta amb vehicles del sector per demanar al govern mesures per fer front als efectes del Covid-19 sobre la indústria de l'espectacle.

Nosaltres posem el So i no se'ns escolta.
Nosaltres posem la Llum i no se'ns veu.
Nosaltres posem la Imatge i no se'ns mira.
Som invisibles però hi som.
No volem desaparèixer.


Amb aquesta acció protesta, l''APAC vol reclamar que le administracions reconeguin el sector de la indústria de l'espectacle com un sector especialment vulnerable, com s'ha fet amb amb la cultura, la hostaleria o el turisme, sectors afin al sector de l'audiovisual. I que destinin ajudes per garantir la seva supervivència.

El principal objectiu de la reivindicació és tenir més ressò mediàtic per tal de poder fer més VISIBLE el nostre sector i així fer que les ajudes concretes que s’estan duent a terme amb l’administració prenguin més rellevància, ja que creiem que són Claus per la supervivència del sector en general.

El sector consta de les Empreses que representen Fabricants i Distribuïdors, empreses que ofereixen els Serveis i Lloguer de material de SO, LLUM, AV, ESCENARIS, RIGGERS, ESCENOGRAFIA, BACKLINE… així com personal tècnic del sector en general, sense distinció del tipus de règim contractual en què es trobin, i els serveis de proveïdors vinculats com són els Generadors Elèctrics, Transports, Seguretat i Control d’accés, en fi tots aquells que no sortim en primer pla en escena, indistintament del tipus d’esdeveniment, cultural o corporatiu, però que sense nosaltres no es podria dur a terme aquesta activitat.

DESENVOLUPAMENT DE LA MARXA LENTA VEHICLES:

La intencionalitat de l’acció és ser poc invasiva i molesta als altres sectors de la societat, entenem que la situació és complicada per tothom i són moments durs per molts altres sectors també, i volem respectar i interferir poc en aquells que sí que poden desenvolupar la seva activitat, tot i això som conscients que durant unes hores interferirem en la seva activitat i demanem disculpes per endavant, però tenim dret a fer la nostra reivindicació per trobar una solució concreta al sector, perquè ara mateix correm el perill de desaparèixer.

El fet de fer la concentració amb vehicles és perquè està prohibida per R.D. la concentració de persones massivament, i entenem que seria complicat controlar les mesures que hi ha al respecte, per això es proposa la marxa lenta de vehicles.  Tenim clar que no és l’acció més sostenible mediambientalment però ara per ara és la que ens és possible de controlar.

MÉS INFORMACIÓ A: http://apac.cat/ca/lapac-convoca-una-marxa-lenta-per-defensar-la-supervivencia-del-sector/ 

L'inici marxa lenta vehícles a les 10.00h amb un itinerari fins a la delegació del govern per realitzar, a les 12h, una lectura del manifest que ja podeu llegir a continuació en Català o Castellà: