Facebook Pixel

Diferències entre Aïllament Acústic i Condicionament Acústic

15/11/2022

Condicionar i aïllar, dues formes diferents de tractar el so i solucionar els possibles problemes causats pel soroll. 

El principal problema del confort acústic és el soroll, possiblement ocasionat pel tràfic de la ciutat, pels crits i rialles de la classe del cantó, per la conversació de negocis de la taula del costat al restaurant,... 

I com  ho podem solucionar? Com bé hem comentat, a través de l'aïllament o el condicionament acústic.  

AÏLLAMENT ACÚSTIC

Sinònim d'insonorització, és la capacitat que té un material d'impedir que el soroll surti o entri d'un espai. 

Com podem observar a la il·lustració, s'ha instal·lat un material acústic aïllant entre l'espai A i B per evitar que la font sonora de l'ESPAI A arribi amb la mateixa energia a l'ESPAI B.

Els materials aïllants acústics que utilitzarem tenen la capacitat de reduir la transmissió de les ones sonores, per exemple; el formigó, l'acer i el cartró-guix. 

 

CONDICIONAMENT ACÚSTIC

El condicionament acústic estudia com millorar la qualitat acústica de la mateixa sala. Per tant, com millor sigui el condicionament acústic d'una sala, més còmodes ens sentirem des del punt de vista sonor. 


Algunes de les millores que es produeixen en condicionar el so són:

· Millora de la intel·ligibilitat de la parla, afavorint la concentració i la conversació

· Millora de la qualitat de la música i el rendiment dels equips de so

· Millora de la productivitat tant laboral com acadèmica, afavorint la comprensió i l'anàlisi

Un estudi de Florida "Siebein 1998, A Study Conducted on 600 classrooms in Florida" va demostrar que si estàs assegut a la quarta fila d'una aula amb mala acústica, la intel·ligibilitat de la parla del professor es redueix un 50%. 

El condicionament acústic consisteix a cobrir les superfícies d'un espai amb materials absorbents que eviten la reflexió del so i els ecos no desitjats.

Un d'aquests materials són les plaques acústiques absorbents, produïdes amb materials porosos, homologats i ignífugs. Algunes instal·lacions no requereixen obra, es presenten de diferents formes, colors i es poden serigrafiar, integrant així aquests materials en el disseny de l'espai. 

 


Segueixes tinguent dubtes sobre si necessites aïllar la teva sala o bé condicionar el so?

Truca'ns a 972 46 04 00 o contacta a través del següent formulari i t'ajudarem a trobar la solució més adequada a les teves necessitats i recursos.