Del soroll a la música

10/04/2023

T'expliquem els darrers canvis d'Educació davant la problemàtica del soroll a les aules.

Del soroll a la música

A més de projectes sobre conscienciació del soroll juntament amb mesures per eliminar-lo, a moltes escoles s'ha impulsat un nou moviment, el canvi del timbre tradicional per música.

Com hem explicat anteriorment, s'està fent un canvi cap a una educació còmoda i confortable, i el timbre no permetia crear entorns d'aquest tipus. El timbre era un element estrident, agressiu, símbol d'ordre i educació disciplinària.

Per aquest motiu, diverses escoles van començar a instal·lar megafonia per tot el centre per donar la benvinguda i acomiadar-se dels alumnes amb música. Es tracta d'una iniciativa que crea entorns lliures d'estrès i soroll, plens de confort i alegria, a més de donar l'oportunitat de fer participar els alumnes en el que passa a l'escola, triant ells la música que volen que soni.

A partir de la necessitat de condicionar acústicament les aules, l'educació va començar a conscienciar-se sobre la importància del so, tenint com a base crear un ensenyament còmode i confortable.

I com a pol oposat al soroll trobem la música.

La música estimula l'hemisferi esquerre del cervell, l'encarregat de l'aprenentatge del llenguatge, els números i l'ús de la lògica. Alguns dels seus beneficis són: l' augment de la capacitat de memòria, atenció i concentració dels nens, juntament amb efectes positius en el desenvolupament cognitiu, creatiu, intel·lectual i psicològic dels nens.

Però qui coneix millor els resultats de l'aprenentatge amb música són els professors. Anna Díez Bereziartua, professora de música de primària i secundària a l'Escola L'Horitzó de Barcelona, una escola que basa el seu projecte en oferir a l'alumnat tots els recursos al seu abast perquè siguin capaços d'elaborar el seu futur, va tenir una entrevista Emagister, plataforma que funciona com a punt de trobada entre els que busquen i ofereixen formació, i va explicar...

«El treball melòdic afavoreix la memorització de textos i l'accentuació correcta de les paraules i fins i tot millora la dicció. El treball auditiu amb melodia i timbre beneficia la capacitat de concentració i l'aprenentatge d'altres llengües. Mentre que el treball rítmic ajuda a la comprensió de les relacions matemàtiques»

 

La música té un gran impacte en l'aprenentatge dels nens, funciona com un mètode d'ensenyament generador d'un millor ambient a l'aula.

    Sens dubte, són canvis que generen i generaran un gran impacte en l'educació actual, en professors i alumnes, creant un ensenyament que valora el benestar i, a més, fa participants en les persones del seu propi benestar.


    Des de Gravis, hem tingut l'oportunitat de dur a terme projectes d'integració audiovisual i acústica de megafonia a escoles com La Salle i l'Aldric de Cassà de la Selva.

    A més a més, també hem instal·lat sistemes de megafonia a espais esportius, un d'ells al F.C Sant Quirze, on feia molt temps que tenien seriosos problemes per sonoritzar correctament el seu camp de futbol. El seu principal ús era per presentar actes i partits de futbol, però gràcies als bons resultats de so, actualment l'utilitzen a diari per a motivar als jugadors durant els entrenaments. Un clar exemple de com la música ajuda a crear benestar.

    Escolteu el testimoni de la Samai per saber quin ha sigut el resultat. Tot un èxit!


    Estàs interessat en incorporar un equip de megafonia a la teva escola?

    O un sistema de condicionament acústic amb les nostres plaques absorbents?

    ¡Truca al 972 460 400 o contacte a través del següent formulari i et farem una visita tècnica gratuïta!

    T'assessorem per escollir la solució més adequada a les teves necessitats i recursos. També podem encargarnos de la instal·lació i configuració per a què no tinguis que preocupar-te de res.