Com millorar la concentració dels teus alumnes gràcies al confort acústic

04/10/2021

Concentrar-se en un entorn sorollós no és senzill. T'expliquem com el confort acústic o la falta d'aquest pot afectar a la capacitat d'aprenentatge dels alumnes.

Cada vegada que els docents entren en una aula s'enfronten a un desafiament que sembla impossible d'aconseguir: captar l'atenció d'estudiants. Aconseguir que aquests parin esment en classe no és senzill, ja sigui per l'ús del mòbil en classe o simplement conversant amb altres companys i fins i tot pensant en les preocupacions típiques de l'edat, els estudiants es distreuen. 

Si a més ens trobem en un entorn sorollós, concentrar-se pot ser una tasca impossible per a qualsevol persona ja siguin nens, adolescents o adults. 

Nombrosos estudis certifiquen que l'excés de soroll en centres educatius té greus conseqüències per a alumnes i professors. L'esgotament, l'estrès i problemes en la veu són els problemes que pateixen els docents a conseqüència del soroll. 

De la mateixa forma, en els alumnes el soroll perjudica el seu rendiment escolar i genera desigualtats, ja que com més lluny està l'alumne del professor, patirà més dificultats per a entendre el seu missatge, concentrar-se i aprendre. 

De fet, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el soroll és la segona causa d'origen ambiental que més perjudica la salut, només per darrere de la contaminació de l'aire. I és que allò que sentim pot modificar en gran manera el nostre estat d'ànim i, per tant, la predisposició amb la qual ens enfrontem a les nostres labors.

La clau per millorar la concentració: millorar el confort acústic de l'aula

La majoria dels materials utilitzats durant la construcció de col·legis i instituts (parets llises, grans finestres, sostres alts...) provoquen reverberacions a les aules . 

La reverberació és l'efecte produït pels rebots de l'ona sonora en parets, el sòl i el sostre, que fa que una persona no sols rebi el missatge parlat en forma directa, sinó moltes còpies d'aquest missatge.  

La reverberació redueix la inteligiblidad i augmenta el soroll de fons. Això provoca que els alumnes i professors tendeixin a aixecar la veu per a ser sentits, agreujant el problema de soroll a la sala.

Per a millorar l'acústica d'un espai podem col·locar quadres en les parets, cortines, plantes i mobiliari que ajudi a absorbir el ressò, tal com expliquem en l'article "Com pots millorar l'acústica del teu local?".   

Però el que nosaltres aconsellem a les escoles per a garantir un resultat òptim són els nostres panells acústics d'escuma absorbent de melanina.

Els panells acústics s'instal·len ràpidament sense necessitat d'obra, tenen una eficiència d'absorció acústica molt alta, compleixen amb la normativa de foc i no generen pols ni residus tòxics.

Coneix el testimoni de la directora del EOI Cornellà de Llobregat sobre el nostre confort acústic:

Com treballem en Gravis per a oferir confort acústic?

Si ets docent, director o administrador d'una escola i vols millorar l'acústica de qualsevol espai (aules, biblioteques, menjadors...), en Gravis Acoustic & Audiovisuals et podem ajudar a través de quatre senzills passos: 

➡ Pas 1: Contacta amb nosaltres perquè et fem una visita tècnica gratuïta i poder analitzar el teu cas. 

Pas 2: Amb les dades recollides, dissenyem la millor solució per a garantir el teu confort acústic i realitzem un pressupost precís. 

Pas 3: Instal·lem els panells acústics en temps rècord, sense realitzar obres, soroll, pols... afectant mínimament l'activitat del vostre centre educatiu. 

Pas 4: Una vegada finalitzada l'obra, tornem a fer mesuraments acústics per a garantir els resultats promesos.


Vols millorar el confort acústic de la teva escola? Truca'ns a 972460400 o contacta a través del següent formulari i t'ajudarem a trobar la solució més adequada a les teves necessitats i recursos.