Com fer servir la música per motivar els teus treballadors

21/10/2019

Un bon ambient de treball moltes vegades importa gairebé tant com el salari o els dies de vacances, i la música és un factor a tenir en compte per millorar-lo.

Segons un estudi realitzat al Laboratori de Neurociència de la Universitat de Stanford, la música implica les àrees del cervell que governen la capacitat d'atenció, les capacitats predictives i la retenció de la memòria. Per tant, quan escoltem una melodia, s'activa la nostra atenció, és més fàcil memoritzar les coses i es desperta la intuïció o aquesta intel·ligència subjectiva que és capaç de percebre detalls més subtils en les situacions i l'entorn. "Els estudis demostren que la música millora l’efectivitat en el lloc de treball, en reduir l'estrès i la depressió dels empleats, disminuint la rotació del personal i estalviant-li alts costos a les empreses", diu Joe Lamond, CEO de l'Associació Nacional de Comerciants de Música a Estats Units. 

L'elecció de la música importa; no és el mateix estudiar o treballar escoltant Metàlica que fer-ho escoltant Bob Marley o la banda sonora d'una pel·lícula. Depenent de l'efecte que vulguem obtenir, és important escollir un estil musical que tingui un ritme i una vibració afí, ja que el tempo de la música genera ordre mental.

La música tranquil·la i melòdica és més adequada per a aconseguir alts estats de concentració. Cançons amb molt de ritme i presència vocal ens mantenen desperts i fins i tot ens acceleren, i són adequades quan cal fer tasques molt mecàniques. La música massa activa generalment no s'aconsella en l'entorn de treball ja que distreu, excita i crispa el sistema nerviós.

Sabem que és difícil acontentar a tots els empleats amb la mateixa música i també depèn del sector, l’activitat i les funcions del personal. Però convidar-los a escollir la música del seu espai de treball, o realitzar llistes de cançons per a cada situació (cançons de celebració d'un èxit, cançons animades per augmentar la productivitat, música relaxant després d'una situació d'estrès, etc.) pot ser una bona manera de motivar als treballadors i augmentar la cohesió del equip

Necessites un sistema de so i megafonia a la teva empresa? Truca'ns al 972 460 400 o contacta a través del següent formulari i et farem una visita tècnica gratuïta! 

T'assessorarem per escollir la solució més adequada a les teves necessitats i recursos. També ens podem encarregar de la instal·lació i configuració perquè no t'hagis de preocupar de res.