Com afecta la contaminació acústica als centres educatius?

02/09/2019

Els centres educatius són espais on totes les condicions han de ser òptimes per a que els estudiants puguin desenvolupar les seves activitats correctament.

També és important oferir unes bones condicions tècniques per als professors, els quals tenen un paper clau en l’aprenentatge dels estudiants.

Un dels factors als que sovint no es dona la suficient importància és la contaminació acústica i l’acústica general de les instal·lacions. És un element al qual s’ha de donar la importància que té, ja que segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el soroll és un dels factors ambientals que pot generar una major quantitat de malalties. A més, una llarga exposició al soroll no només afecta la salut d’alumnes i professors, sinó que també té efectes devastadors sobre la capacitat d'atenció, l'aprenentatge i la productivitat.

Quins problemes pot generar la contaminació acústica?

La contaminació acústica pot provocat tot tipus de problemes: pèrdua d'audició, augment del ritme cardíac, alteracions en la respiració, aparició de xiulades a les orelles, irritabilitat, estrès, falta de concentració, problemes de comunicació, ansietat, entre molts d’altres.

Solucions per a la contaminació acústica

La contaminació acústica a les aules, menjadors, passadissos i altres espais de l'escola pot donar-se per la suma de diversos factors, com ara sistemes de so mal configurats, falta d'aïllament acústic o, sobretot, per un mal disseny de l'acústica de l'espai que provoca reverberacions i soroll de fons.

Per combatre aquestes situacions, a Gravis t'assessorem per trobar la solució definitiva i més econòmica possible a cada problema. Realitzem estudis acústics, ajustos electroacústics dels sistemes de so i sovint la solució consisteix en instal·lar diferents materials absorbents a l'espai afectat. Molts d'aquests materials es poden instal·lar sense la necessitat de realitzar obres i presenten diferents formes i dissenys que s'adapten totalment a l'estètica de l'espai. Fes-nos una consulta: segur que et sorprendràs!