Facebook Pixel

Com afecta a la salut l'acústica d'espais?

29/09/2020

Nombrosos estudis demostren que una sala amb una mala acústica afecta negativament la salut de les persones.

Un dels factors als quals sovint no es dóna la suficient importància és el disseny acústic de les instal·lacions. És un element al qual s’ha de donar la importància que té, ja que un mal disseny acústic provoca soroll de fons i contaminació acústica. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el soroll és un dels factors ambientals que pot generar una gran quantitat de malalties. Una llarga exposició al soroll no només afecta la salut física dels usuaris que es troben a l'espai afectat (treballadors, clients, estudiants, docents, espectadors...) sinó que també té efectes devastadors sobre la seva capacitat d'atenció, l'aprenentatge i la productivitat.

Com es genera la contaminació acústica en un espai?

La contaminació acústica en oficines, magatzems, sales de reunions, aules, menjadors, passadissos, gimnasos i altres espais pot donar-se per la suma de diversos factors, com ara sistemes de so mal configurats, falta d'aïllament acústic o, sobretot, per una falta de confort acústic

Un mal disseny en l'acústica de la sala dóna lloc a espais reverberants on les converses i els sorolls es reflecteixen a parets i finestres, generant un elevat soroll de fons. Una exposició continuada a aquests ambients provoquen problemes de salut, a més de ser especialment molest quan s'intenta establir una conversa amb algú.

Quins problemes pot generar la contaminació acústica?

No és cap secret si t'expliquem que quan algú no està a gust en un lloc, vol marxar. La contaminació acústica pot provocar seriosos problemes tant a nivell físic com psicològic on els usuaris i clients no es troben a gust i als treballadors els provoca falta de concentració, estrès, mal de cap i fins i tot un comportament agressiu o impulsiu. 

Físicament: pèrdua d'audició, augment del ritme cardíac, alteracions en la respiració, aparició de xiulades a les orelles... 

Psicològicament: irritabilitat, estrès, falta de concentració, problemes de comunicació, ansietat...

Solucions per a la contaminació acústica

Si voleu solucionar aquest problema, heu de saber que en la gran majoria de casos no és necessari insonoritzar l'edifici amb cares i llargues obres. Per combatre aquestes situacions, a Gravis t'assessorem per trobar la solució definitiva i més econòmica possible a cada problema.

Realitzem estudis acústics, ajustos electroacústics dels sistemes de so i sovint la solució consisteix en instal·lar les nostres plaques acústiques, una solució ràpida, efectiva i econòmica que es pot instal·lar sense la necessitat de realitzar obres.

Aquestes plaques acústiques estan fabricades amb un material que absorbeix el soroll, compleix totes les normatives de seguretat i es presenta en diferents formes i colors per mimetitzar-se en l'espai o donar un toc decoratiu al seu disseny. Fes-nos una consulta: segur que et sorprendràs!


Necessites els nostres serveis? Truca'ns al 972 460 400 o contacta a través del següent formulari i et farem una visita tècnica gratuïta! 

T'assessorarem per escollir la solució més adequada a les teves necessitats i recursos. També ens podem encarregar de la instal·lació i configuració perquè no t'hagis de preocupar de res.