3 Solucions per acabar amb els crits en els aules

24/04/2023

A continuació t'expliquem els tres factors a tenir en compte per controlar i disminuir el soroll de les aules.

D'on prové el soroll de l'escola?

A causa de la manca d'acondicionament acústic als edificis i als col·legis (parets llises, grans finestres, sostres alts...), a la majoria de les aules hi ha la reverberació, provocant que els alumnes i professors tendeixen a aixecar la veu per ser orelles, agreujant el problema de soroll a la sala, generant més estrès, manca de concentració, dificultat per entendre la parla, entre d'altres.

Va ser als anys 80 quan es van començar a buscar solucions per així crear escoles amb un bon confort acústic. Algunes de les solucions més senzilles per millorar l'acústica a les aules van ser la col·locació de quadres a les parets, cortines, plantes i mobiliari que ajudi a absorbir el ressò.

Amb l'avenç de la tecnologia i els nostres coneixements, es va crear el sistema de condicionament acústic, a partir de materials absorbents, reduïnt la reverberació i creant espais relaxats, còmodes i agradables.

Així va ser com es van començar a instal·lar a aules, permetent augmentar la productivitat laboral i acadèmica, millorar la concentració i l'eficàcia dels docents a les aules, com també facilitar la comprensió i l'anàlisi de les classes...

Com eliminar el soroll de les aules?

El soroll té un impacte important sobre les capacitats cognitives dels alumnes i en el seu rendiment acadèmic. Un bon control del soroll és positiu per a tota la comunitat educativa i per a cada individu, millorant-ne la salut física i mental.

A continuació t'expliquem els tres factors a tenir en compte per controlar i disminuir el soroll de les aules:

 

Adoptar mesures bàsiques

  • Delimitar els espais a l'aula amb suro, goma o catifes
  • Col·locar antilliscants a les cadires i potes de les taules
  • Evitar l'ús de material educatiu metàl·lic
  • Usar fonts de llum silencioses.

 

Gestió adequada de l'aula per part del professor

  • Parlar de cara als alumnes i en diferents punts de la classe
  • Usar un to tranquil perquè els estudiants ho assimilin i ho facin igual.
  • Reduir el soroll intern mitjançant la conscienciació del soroll i el respecte del benestar de l'aula.
  • Realitzar preguntes obertes per assegurar-se la comprensió o complementar amb informació visual, digital o escrita el contingut didàctic o instruccions més importants.

 

Una bon condicionament acústic

  • Evitar les parets i superfícies acabades en formigó, vidre o altres superfícies llises. Les superfícies poroses absorbeixen millor el soroll.
  • En cas de necessitat d'intervencions tècniques, sol·licitar els serveis d'una empresa o especialista en acondicionament acústic que segueixi les recomanacions establertes per a cada recinte, com...

 

 

Realitzem estudis acústics, ajustaments electroacústics dels sistemes de so i instal·lació de les nostres plaques acústiques, una solució ràpida, efectiva i econòmica que es pot instal·lar sense la necessitat de fer obres.

Els nostres panells acústics us ofereixen el confort que estaves buscant, un disseny personalitzat juntament amb un pressupost adaptat a les teves necessitats.

S'instal·len ràpidament sense necessitat d'obra, tenen una eficiència d'absorció acústica molt alta, compleixen la normativa de foc i no generen pols ni residus tòxics.

Si voleu conèixer més sobre les nostres instal·lacions, us convidem a visualitzar el Reportatge del Projecte a l'EOI Cornellà de Llobregat, escola d'idiomes conscient de la importància del confort acústic per a la nostra capacitat d'entendre, aprendre i sentir-nos bé en un espai.


¡Truca al 972 460 400 o contacte a través del següent formulari i et farem una visita tècnica gratuïta!

T'assessorem per escollir la solució més adequada a les teves necessitats i recursos. També podem encargarnos de la instal·lació i configuració per a què no tinguis que preocupar-te de res.